Advent

Azok a kis manók, akik nem leltek óvodás barátra, az öreg fa gyökere alatt mélyen, föld alatti barlangjaikba bújtak. Nem jöttek többé elő. S mintha magukkal vitték volna a tárgyak zömét is az óvodából… mert azok napról napra egyre fogyatkoznak…

Meleg kék lepel borítja az évszak-asztalt, a játék-kuckót és az előszoba asztalt is, akár ha az ég készülne a földre szállani. Hűvösebbre fordult az idő. Szép nagy hópihékkel az ablakokon hívogatjuk, csalogatjuk a bársonyos havat.

Reggelente olyan jó! Ha Anyu vagy Apu -vagy a Mama!- nem siet, ő is jöhet óvodába!
Az évszak-asztal köré ülünk, szüleink és az óvónénik a székecskékre, a gyerekek pihe-puha szőrmékre. Óvónéni meggyújtja az adventi koszorún a gyertyát, és dalolunk Máriáról és a kis Jézusról, aki születik! Ég s Föld mind csak erre vár!
… Mária és József egy pici szamárkával jő is már! Napról napra feljebb és feljebb lépegetnek az évszak-asztalon, lábaik nyomán apró csillagok gyúlnak. Életre kel az évszak-asztal: egy napon kövecskék, csigák, máskor mohák, fenyők…bújnak elő, szépséges kis ligetek, aztán báránykák meg mókusok, s ahogy egyre közelebb érnek Máriáék a szép kis barlanghoz, a pásztorok is előjönnek…
köröttük egyre több mécseske gyúl.

Egy napon erős szél fújt, mégis bátrak voltunk elindulni, hogy Máriának puha mohát gyűjtsünk.
Találtunk is sokat és sok szép színes ágacskát is hozzá. Kis agyagtálkákba mi is szép otthont kezdtünk Máriának varázsolni, szépítjük is minden nap ezt a gyönyörű mesét!

Miközben így szorgoskodtunk, egy különös napon erős kopogást hallottunk az ablakból. Néztük, mi lehet? …aztán a másik ablakból is… akkor már szaladtunk is oda, és csodák-csodája!, Szent Miklós ballagott arany botját fogva az utcánkban, de már csak a hátát láttuk… futottunk ki a kapuba, de addigra már eltűnt… elballagott. Egy nagy zsákot találtunk a kapuban, megfogtuk ahányan értük, s bevittük a szobába! Benne volt Szent Miklós levele, üzenetet hozott nekünk az égből! …és mennyi de mennyi finom ajándékot!

Játszunk is minden nap olyan kedveset, azt a szép betlehemi mesét, és a végén az angyalok szép képeket küldenek nekünk és karácsonyi jókívánságot is az egész családunknak! Mézeskalácsot sütünk, édes illat tölti be az óvodát és a szívünket béke!

Töltse be a ti szíveiteket is! Boldog Karácsonyt!

Vélemény, hozzászólás?