BEISKOLÁZÁS

BeiskolázásA tanulók felvételének folyamata az 1. osztályba


Az érdeklődő családoknak beiskolázási programokat (Nyílt napok, Előadások) szervezünk, melyeken bepillanthatnak az iskola életébe, tájékoztatást kaphatnak a Waldorf-pedagógiáról, a felvétel folyamatáról és megismerhetik gyermekük leendő osztálytanítóját. A megalapozott döntéshozatal szempontjából, fontosnak tartjuk ezeken az alkalmakon való részvételt.

A beiratkozni szándékozó családok az iskola irodájában adatlapot kapnak és kérdéssort, egy részletes gyermekleírás elkészítéséhez. Az elkészült leírások alapján igyekszünk képet alkotni a gyermek fejlődésének sajátosságairól, személyiségéről, illetve, hogy viselkedésében hordozza-e már az iskolaérettség jeleit.
Ezek benyújtása után az osztálytanító megállapodik a szülőkkel egy időpontban. Ekkor a gyermekkel leendő tanítója ismerkedik meg, két fejlesztő pedagógus jelenlétében. Ezalatt a szülőkkel beszélget két tanár, akik a gyermekről, a családról kérdezik őket. A szülők is feltehetik kérdéseiket.
A szülőknek alkalmat biztosítunk arra is, hogy tapasztalt szülőkkel kötetlenül beszélgessenek az iskola életéről.
Egy másik alkalommal az összes jelentkező gyermeket együtt hívjuk be, egy játékos ismerkedésre. Ezt a játékot a Tanári Kollégium tagjai figyelemmel kísérik és benyomásaikkal segítenek meghozni a végleges döntését.
A Tanári konferencia dönt a felvételről. A folyamat végén, a szülők írásbeli értesítést kapnak arról, hogy az iskola tudja-e fogadni gyermeküket.
A szülők írásban nyilatkoznak arról, hogy elfogadják az iskola nevelési elveit, működési feltételeit.

A jelentkezési kérelem pedig innen tölthető le.


 

Iskolába hívogató programok

Iskolánk felvételi tájékoztató sorozatot szervez a Waldorf-pedagógia és az iskola iránt érdeklődő családok számára.

Helyszín: Fehérlófia Waldorf Iskola, Nemesvámos, Kossuth utca 7.

Időpontok és témák:

2017. január 18. (szerda) 8:00 Nyílt nap

Pedagógia a gyakorlatban. A szülők részt vehetnek egy tanítási napon. Belekóstolhatnak a főoktatásba, szakórákon vehetnek részt.

Bővebben

2017. január 25. (szerda) 17:00

Az iskola működése – ismerkedés, beszélgetés a fenntartóval, az iskola szülői körével. Tárgyi, anyagi, személyi feltételeink. A családok, a szülők szerepe, feladatai az iskola működtetésében.

2017. február 1. (szerda) 17:00 Veszprém, Csillagvár Waldorf Óvoda

Bemutatkozik az új elsős tanító. A jelentkezés módja az iskolába. A felvételi folyamat. Az iskolaérettségről. Első év az iskolában.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel látunk!

(Az alkalmakra csak felnőtteket várunk!)

A felvételi kérelmek leadási határideje: 2017. február 9.

Vélemény, hozzászólás?