Biodinamikus iskolakert

A tavaszias idő beálltával folyamatosan dolgozunk a kertben. Vetettünk sárgarépát, petrezselymet, újabb hagymákat dugványoztunk és kísérletképpen krumplit is ültettünk.

Az őszi munkánk gyümölcse is látszik, kikelt egy kis spenót, borsó. A vörös – és fokhagymák is túlélték a telet.

Virágoskertünkben „ébredeznek” a tulipánok, nárciszok, jácintok. Újabb virághagymákat is ültettünk.

Veteményesünket folyamatosan bővítjük, idővel kabakosok, hüvelyesek, paradicsom és paprika is kerülnek a zöldségespalettára.

Hamarosan földbe kerülnek a málna- és szedertövek is.

A jövő héten, szerdán a 8. osztállyal tervezzük elkészíteni a humuszpreparátumot, amit aznap ki is juttatunk a területre. Akit érdekel a folyamat, szívesen látjuk a kertben 12.30-tól (Nemesvámos, Szomolya utca).

Lechner Judit biogazdától kapunk ajándékba egy tyúkólat, melyet Budaörsről fogunk elszállítani.

A kiscsibék Éváék biogazdaságból érkeznek hozzánk június elején. Addig is tervezzük, hogy a gyerekekkel átfestjük a házikót, kicsit a mi „tanyánkra” formáljuk, hogy méltón fogadhassuk az új jövevényeket.

A Waldorf100 Iskolaméhészet program keretében májusban érkeznek hozzánk 6 hetes időtartamra a méhek. Célunk, hogy megfigyeljük a méh lények életét. Kertünk területén méhlegelő is kialakításra kerül.

Pályáztunk és nyertünk az Iskolakertekért Alapítvány által meghirdetett ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM Haladó kategóriájában. Olyannyira tetszett az alapítványnak munkásságunk, hogy a nyugati régió tavasszal megrendezendő oktató napjukat a Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola kertjében szeretnék megtartani.

A pályázati összegből kisebb, jó minőségű eszközöket választottunk, valamint egy 6 m2-es szerszámtárolót és egy rotakapát. A szerszámtároló aljzatát nekünk kell kialakítani, lebetonozni. Ehhez szeretnénk a segítségeteket kérni. Aki az alapanyag beszerzésében, vagy a betonozásban tudna segíteni, kérjük, hogy jelentkezzen az eva.czeller@feherlofiawaldorf.hu, vagy az erika.meszlenyi@feherlofiwaldorf.hu e-mail címen.

Támogatásotokat előre is köszönjük!

Czellerné Daróczi Éva és Meszlényi Erika

Vélemény, hozzászólás?