Biodinamikus iskolakert

Hálásan köszönjük Szalóczi Viktóriának, hogy folyamtos adományával csodássá varázsolódik a virágoskertünk, Turi Norbertnek pedig nagyon köszönjük a hatalmas szalmabálát, mellyel megajándékozott Bennünket.

Keddre, 2019. május 28.-ra Palántavásárt hirdetünk. Bőséges lesz a választék. Helyszín az iskolakert: Nemesvámos, Szomolya u.

Ezt a vásárt kifejezetten a gyerekekkel együtt szeretnénk megvalósítani, így három időpontban várunk Benneteket az iskolakertbe.

7.35 – 9.00 óráig, majd 10.35 – 11.50-ig és végül 12.30 – 13.40-ig.

Kérjük, hogy ezt most tartsátok be!

A hatodik és a hetedik osztály már találkozott kis barátainkkal a méhekkel, nagy érdeklődéssel, izgalommal figyelték őket. Épül a Méhkedvelő növényekből a spirál, sokat gyomláltunk, a gyerekek “legnagyobb örömére”, de nagyon ügyesek és többen kitartóak is. Érik az eper, ezen a területen a 6. és a 8. osztályosok dolgoztak a palántákkal, így a 6. osztályosok már kóstolták is az érett termést, a következő érett adagot a 8. osztály falatozhatja. (Mivel a hetedikesek főleg a Gamesz udvarán gazdálkodnak, így ők az ottani termést fogyasztják elsősorban). A retkük kiváló lett és át is járnak csemegézni. Júnisban várjuk a tyúkok érkezését is, még kis kerítést kell építenünk számukra és persze hamarosan érkezik a nyár, amikor is segítségeteket szeretnénk kérni a kert fenntartásához. Jó lenne, ha egész éves munkánknak igazi eredménye lehetne, hiszen nagyon fontos, hogy a gyerekeknek valós kapcsolata legyen a kerttel! Láthassák és tapasztalhassák, ahhoz, hogy élelmet tudjunk termelni folyamatosan dolgoznunk kell a kertben. Támogatásotokat előre is köszönjük!

Czellerné Daróczi Éva és Meszlényi Erika

Vélemény, hozzászólás?