Győre Virág

2013-ban indult évfolyam osztálytanítója
virag.gyore@feherlofiawaldorf.hu

A főiskola elvégzése után kerültem a solymári Waldorf-tanárképzésre. Tanítási gyakorlatomat a Fóti Waldorf Iskolában végeztem, és ott is tanítottam 2000-2008-ig. Miután az osztályom “elballagott”, Balatonfüredre költöztünk, és két gyermekünk született. 2013-ban (amikor az előző osztályom leérettségizett), megkaptam a lehetőséget, hogy ebben az iskolában lehessek osztálytanító.
Képzettség: tanító (Kaposvári Főiskola), Waldorf-tanító (Solymár)
Hobbim: Nagyon sokáig táncoltam különböző együttesekben (néptáncos voltam), ez máig szívem csücske. Bár nem igazán hobbi, mégis nagy “szerelem” Erdély, ahová nagyon szeretek menni, és így, kicsit nagyobb gyerekekkel már lehet is.
Kedvenc tortám: Sajnos bármikor, bármilyen…
Kedvenc virágom: A legkedvesebb a gyöngyvirág, de mindegyik szépséges!
Kedvenc könyvem: Nem tudnék kedvencet választani, nagyon a hangulatomtól függ, mit olvasok. Szabó Magdától Asimovig, Fekete István és P. Howard, Karinthy és Steinbeck, és mindenekfölött Márai Sándor.
Zenék, amelyeket hallgatok: Népzene és világzene, reneszánsz muzsika, Cseh Tamás és a Méhek zenekar, valamint egy csomó minden más is…
Kedvenc idézetem: „Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” (Weöres Sándor)

Vélemény, hozzászólás?