Kotroczó Máté

2016-ban indult gimnáziumi évfolyam osztálykísérője 2018-tól,
informatika- és drámatanár, rendszergazda
mate.kotroczo@feherlofiawaldorf.hu

Életfilozófiám egy része, hogy mindannyian tanulók és tanárok is vagyunk egymás számára; kortól és beosztástól függetlenül. Ezért érdemes tisztelnünk a másik emberben azt, ami közös bennünk. A szellemet, ami azért jött közénk, hogy fejlődjön. Ez a szikra mindannyiunkban ott van.
Négy évig dolgoztam web programozóként, ahol megtapasztaltam, hogy milyen fontos a környezet, amiben nap mint nap kreatív munkát végzünk. Junior tanítványaim is voltak, a feladataim közé tartozott az is, hogy a tudásomat továbbadjam. Mivel kisebb csoportokban express előadásokat tartottunk egymásnak, ahol nem csak az anyagot sajátítottuk el, hanem az előadói képesség fejlesztése is előtérben volt. 2017-ben fél évig Veszprémi Szakképzési Centrum és a KATEDRA közös szervezésében a Digitális szakadék csökkentése projekt részeként, informatikát tanítottam felnőtteknek, Veszprémben és a környező városokban.
Örömmel tölt el, hogy olyan dologgal foglalkozhatok, aminek van értelme. Szeretnék emberek közt lenni, tanítani és tanulni. Az élethosszig tartó tanulás sokáig csak egy divatos ideának tűnt, de most már látom, az élet kulcsa a folyamatos változásban és alkalmazkodásban van. Aki nem alkalmazkodik, az meghal. A halál is az élet része, de amíg lehet, inkább tanítsuk életre egymást!
Képzettség: Ipari elektrotechnikus, Informatika tanár és Színháztörténet szakos bölcsész
Hobbim: túrázás, kerékpározás, lelki önfejlesztés, korábban versekkel és slam poetry-vel foglalkoztam, szeretem a színházat, a filmeket és a zenét
Kedvenc virágom: gyöngyvirág, napraforgó
Kedvenc költőim: Kovács Ákos, Závada Péter, Kányádi Sándor, Pilinszky János
Kedvenc könyveim: Müller Péter – Szeretetkönyv; Lomb és gyökér; Brian Weiss – Lélektársak; Jean M. Auel – A Barlangi Medve népe; Richard Bach – Illúziók; Hermann Hesse – Sziddhárta
Kedvenc festőm: Salvador Dali
Zenék, amelyeket hallgatok: Vad Fruttik, Kispál és a Borz, 30Y, Ákos, Margaret Island, Budapest Bár, Nightwish
Kedvenc idézetem: “Nem a főnököm kihagyott telefonhívása vagyok. Nem a több ezer olvasatlan levelem vagyok. Nem a feladatlistám vagyok. Nem a facebook profilom lájkjai vagyok. És nem az ebédszünetem gyorskajája vagyok. Én vagyok. Én vagyok a levél, ami a vállamra hull. Én vagyok a fű a talpam alatt, a szél, ami a fák között fúj. Én vagyok a kövek közt folyó víz, az ujjaim közt pergő termőföld. Én vagyok a döntés, amit én hozok meg. Én vagyok a természet.” (WWF)
Mottóm: “Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” (Antoine de Saint-Exupéry)

Vélemény, hozzászólás?