Kövi Rózsa

Pedagógiai asszisztens
rozsa.kovi@feherlofiawaldorf.hu

A népi kézművesség iránti érdeklődésem és a gyerekek iránti szeretetem indított el a népi játék és kismesterségek megtanulásának az útján.  

Három gyermekes szülőként, gyermekeim fejlődését végig követve szereztem meg többek között azt a tapasztalatot, hogy a gyerekek kreatív fejlesztése az élet minden területén hatalmas pozitív változást hoz létre bennük. Így a kézművesség, olyan lehetőség, amellyel nemcsak nagyszüleink játékait vagy használati tárgyakat, akár dísztárgyakat készíthetünk, hanem készséget, kreativitást, logikus gondolkodást, finom motorikus mozgást is fejlesztünk. Mindezeket a tevékenységeket örömmel és szabadon választva végezheti a gyermek úgy, hogy fel sem tűnik neki, hogy közben tanul. Az örömteli tanulás növeli önbizalmát és segíti megismerni önmagát, ami elősegíti személyiségének fejlődését.

Úgy gondolom, hogy minden gyermeknek meg kell adnunk azt a lehetőséget, hogy egy kiegyensúlyozott, boldog és képességeihez mérten sikeres életet éljen, csak meg kell találnunk azt a területet, ahol segítséget kell nyújtanunk ahhoz, hogy mindezeket elérhesse.

Képzettség: Pedagógiai- és családsegítő munkatárs, Népi játék és kismesterségek oktatója, Gyékény,- szalma,- csuhétárgy- készítő, Népi Játszóház vezető

Hobbi: minden, ami kézműves!

Vélemény, hozzászólás?