Mennybemenetel és Pünkösd

Hogyan is mesélhetnénk el azt, hogy a Fény fia feltámadott és a tanitványok között járt 40 napig?
Húsvét után még hideg napok jártak, de odabent a szobában szép csöndben gyűltek a szines, méhviasz-fényű tojások. Minden nap egy-egy apró kezecske tette fel a girbe-gurba ágú fűz ágaira.

Az óvónénik egy kicsi kék dundi hernyócska történetét bábozták el, aki a pillangók szabad élete után vágyakozva begubózta magát. Egy szép májusi napon a legszebb kék pillangóként bújt ki bábjából, s boldogan röpült társaival virágról-virágra. Azt játszottuk, hogy mi is pillangók vagyunk, három kicsi lepke, egy piros, egy fehér és egy sárga, akik sohasem hagyják el egymást, még viharban, esőben sem. Pillangót is festettünk, repkedtünk a fényben, észre sem vettük, ahogyan nyár lett és csupa-csupa ragyogás a világ!

A mennybemenetel szép ünnepnapjának reggelén csoda várt minket! A tojások mind arannyá változtak, mindenhol fehér virágok pompáztak, és apró fehér virágszirmocskák hullottak észrevétlenül az égből…

Már nem is birtunk a házban maradni, a mindenfelől áradó meleg fényben kivágyódtunk a szabadba. Pünkösd hetében már reggel az udvaron találkoztunk, és egész délelőtt a kertünk volt az otthonunk. Ott játszottunk, ott daloltunk, fehér gyapjúból galambokat kötöttünk, a fiúk kardot farigcsáltak. Csak ebédelni és aludni mentünk a szobába, s meghallgatni a szép mesét. Pénteken madár-kalácskákat sütöttünk, Jutka óvónéni befonta a kislányok haját piros szalaggal. A fiúk a kard-tudásukat szépen bemuttták, és kiszámoltuk, hogy a játékban ki lesz aznap a király. A vitézek s végül maga a király is menyasszonyt válsztottak maguknak, rózsaszirmokat hintettünk a királyi párra, úgy vonult be az udvarról énekelve a menet a finom lakomára.

Időközben a nyár is érlelni kezdte első csuda-piros gyümölcseit, a szülők egész héten hozták nekünk a finom epret, cseresznyét és meggyet. A mi kis kertünkben is piroslik már az eper mellett a ribizli is, és hizik szépen a borsó!

Pünkösd hétfőn nagy családi kirándulásra indultunk, hogy a természettel együtt ünnepeljünk. Ám ennek történetét egy másik irásban olvashatjátok.

Vélemény, hozzászólás?