Örökös ÖKOiskola

2016 januárjában az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelésügyi Minisztérium Örökös Ökoiskola címet adományozott nekünk. Az iskola visszavonásig jogosult az Örökös Ökoiskola cím és logó használatára. Köszönjük a bizalmat!


Iskolánk 2018-ban az Országos Erdőismereti vetélkedőn 3. helyezést ért el, ezen belül pedig a legjobb videót készítettük. (kb. 140 induló csapatból 48-t értékeltek.)
A csapat tagjai a 9. osztály tanulói: Csesznegi László, Tóth Ábris, Somlóvári Gergely.
A munkájukat koordinálta: Bácskai Zsuzsanna tanár.
Az több fordulós elméleti kérdések kapcsán feldolgoztuk, hogy hogyan is növekedett hazánk erdősültsége az elveszített országrészek után. Megtudtuk, hogy a 11,8 %-ra csökkent erdősültség Kaán Károly erdőmérnök és kortársai által határozott és elszánt Alföld fásítási program és majd az egész országra kiterjedő szakmai összehangolás következtében 22 %-ra nőtt hazánk jelenlegi erdőállománya.
A videó elkészítésében iskolánk média fakultációs csoport segítségét kértük. Így a 10. osztállyal közösen, ötleteltünk, dolgoztunk tovább. Az őszi szünetben meglátogattunk Szentgálon egy csemetekertet, és kirándultunk. A videó készítésben ifj. Bácskai Péter segített. A napközis gyerekeknek Lackó elmondta saját szerzett versét, és a diáktársaikat kérdezték, hogy ki mért ültetne fát. A videó végleges állapotához Glock Zalán, Szabó Csongor több órás munkája járult hozzá. Nagyon köszönjük Bagladi Orsolya média fakultáció tanárnőnek, és Ladányi János és a két 10 o. fiúk közreműködését és mindazoknak, aki hangjukat adták véleményükkel.
A fiúk értékes nyereményeket kaptak (30.000 Ft Dechatlon utalvány, 1 éves szakmai folyóirat előfizetése) és egy szép kirándulás is vár ránk az “örökerdők” birodalmába a Pilisbe.

ÖKOiskola – Fehérlófia / Google Photos