Tanári kollégium

Bácskai Zsuzsanna

Napközis tanító
zsuzsanna.bacskai@feherlofiawaldorf.hu

2017 / 2018. évtől napközis tanítóként dolgozom. Az iskolával az előző években is volt munkakapcsolatom.

Figyelemmel fordultam a fiatalok felé, hogyan tudnám segíteni egészségesebb életvitelüket. A pedagógia, a gyerekek- és családok felé orientálódtam. Mindezek átfogására a szociálpedagógiai képzést találtam. Főleg a pedagógiai témakörök ragadtak meg. Megismertem a fenntarthatóság fogalmát és vele együtt a fenntarthatóságra nevelés pedagógiáját, mely meghatározó irányt mutatott a további évekre. Úgy gondolom, hogy e téma preventív eszköze, a napjainkra elveszett értékek (család, fenntartható közösségek, hasznos szabadidő, egészség, természet) ismételt figyelembe helyezésére. Tanulmányaimat ezért pedagógiai vonalon tovább folytattam, a szociális kompetenciák beépítése a mindennapi pedagógiában érdekelt. Ismereteimet műhelymunkák, s képzések keretében bővítettem: ökoiskola, élménypedagógia témákban. Környezeti nevelőként szívesen viszem a gyerekeket a természetbe, és tevékenykedem együtt velük,  segítem őket a napi élet gyakorlatiasabb megoldásait megtalálni.

Képzettség: szociálpedagógus, játék- és szabadidő szervező tanár. A Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógia Karán

Hobbim: természetjárás, „környezet kutatás”: tanyapedagógia; kemencében kenyérsütés, szabadban főzés, barkácsolás, úszás, kerékpározás.

Kedvenc idézetem: „…A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek meg most már ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk, és őket is a keresők útjára kell vezetnünk.” (Rudolf Steiner)

Mottóm: „Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van?”

Bagladi Orsolya

dr. Bagladi Orsolya
2017-ben indult gimnáziumi évfolyam osztálykísérője,
angol-magyar tanár
orsolya.bagladi@feherlofiawaldorf.hu

Angolt és magyart tanítok az iskola közép- és felső tagozatán; 2015 szeptemberétől teljes állásban. Veszprémben végeztem, és a Magyar Nyelvtudományi Tanszék oktatójaként az egyetemen maradtam. Itt tíz éven keresztül tanítottam a külföldi diákokat és tanárokat a magyar nyelvre, valamint nyolc évig oktattam a magyar- és egyéb szakos tanárjelölteknek nyelvészetet, majd pedagógiát. Kutatással, tehetséggondozással, tudománynépszerűsítéssel a mai napig foglalkozom. Az angol és a magyar mint idegen nyelv oktatásában elsősorban a kommunikatív nyelvtanítás híve vagyok, s szívesen alkalmazom a projektmódszert. Célom a diákjaimat olyan helyzetekbe hozni, hogy természetes legyen számukra az idegen nyelv használata. Azzal, hogy új nyelvet sajátítunk el, egy másik kultúrkört is megismerünk, újfajta világlátást is magunkévá teszünk. Magyarból elsősorban a nyelvtanórákat tartom a gimnáziumban: nyelvészként az anyanyelvi kompetencia fejlesztése mellett figyelmet fordítok arra is, hogy diákjaim tudatosan gondolkodjanak a nyelvről, az egyes nyelvi jelenségekről, és ennek megfelelően, éretten tudjanak reflektálni a körülöttünk lévő világ kihívásaira. Szeretek szervezkedni, fiatalokkal együtt dolgozni, ezért nagy örömmel vállaltam korábban a diákönkormányzat munkájának segítését, valamint a PR-csoportban való tevékenykedést. Jelenleg elsősorban a 9. osztály életében vagyok aktívan jelen mint az osztálykísérőjük.
Képzettség: angol nyelv és irodalom bölcsész és tanár (PE, 2006); bátorító pedagógus (Magyar Individuálpszichológiai Egyesület, 2006), magyar nyelv és irodalom bölcsész és tanár (PE, 2007); PhD magyar nyelvtudomány (PE, 2011)
Hobbim: Az utazás: a különböző nyelvek és kultúrák, tájak felfedezése. A sportok (futok, táncolok, túrázom stb.). A család és a barátok. A mozi és a színház. És újabban: a zongorázás. És vég nélkül: az írás, a kutatás.
Kedvenc virágom: A mezei virágok, főleg a kockás kotuliliom.
Kedvenc könyvem: Különleges kapcsolatom van a saját könyveimmel. Amúgy a kedvenc éppen az, amelyben aktuálisan elmerülök. Ha külföldi, akkor a brit és az amerikai klasszikusok. Ha magyar, akkor Az ember tragédiája. Ha történelmi, akkor Philippa Gregory királyregényei. Ha mese, akkor a Magyar népmesék. És most éppen, aktuálisan: Kőrösi Zoltán Szívlekvárja.
Kedvenc versem: Radnóti: Tétova óda
Kedvenc költőim: Pilinszky, Radnóti
Kedvenc fordítóim: Nádasdy Ádám, Göncz Árpád, Rácz Nóra
Kedvenc festőim: Botticelli; Kürti Andi
Zenék, amelyeket hallgatok: Virus. Ha klasszikus, akkor Dvořák; minden egyéb időben: brit és magyar alternatív rock (indie rock) – Oasis, The Cranberries, RHChP, Pásztor Anna, Péterfy Bori és még sokan mások; hiphop – Punnany Massif, The Company; jazz – Hindi Zahra stb.
Kedvenc idézetem: „L’amor che move il sole e l’altre stelle.” (’A szeretet mozgat napot és minden csillagot’; Dante Alighieri)
Mottóm: „Give every day the chance to become the most beautiful day of your life.” (Mark Twain)

Czellerné Daróczi Éva

Kertművelés
eva.czeller@feherlofiawaldorf.hu

Az iskolában 2016. óta tanítom a kertművelést a középtagozaton.
Tamásiban van családi biodinamikus gazdaságunk, ahol, mióta az iskolába járnak
gyermekeim csak az iskolai szünetekben vagyok jelen aktívan.
Gazdaságunk a 9. osztályosok mezőgazdasági gyakorlatának egyik helyszíne.
Szeretném elérni, hogy a gyerekek felfedezzék a kert, a természet adta örömöket.
Képzettség: agrármérnök, angol szakfordító, MSc. környezetvédelem és a talajok
Hobbim: Úszás, utazás, sütés
Kedvenc virágaim: Pipacs, pillangóvirág, margaréta.
Kedvenc könyveim: Michael Ende: Momo, Ken Follett: A katedrális, James Harriot: Minden élő az ég alatt
Kedvenc költőim: Weöres Sándor, Arany János
Kedvenc festőm: Monet
Zenék, amelyeket hallgatok: hangulatfüggő. Runrig, the Corrs, James Blunt, Zaz, Csíkzenekar, Szalóki Ági, Vivaldi, the Beatles
Kedvenc idézetem: “Remember, today is the tomorrow you worried about yesterday.”
(Dale Carnegie – Emlékezz, ma van az a holnap, ami miatt tegnap aggódtál)

Czirákiné Németh Ildikó

Napközis tanító
ildiko.cziraki@feherlofiawaldorf.hu

2015 ősze óta vagyok jelen az iskola életében mint napközis tanító. Magyar szakos tanárként végeztem a Veszprémi Egyetemen, és mielőbb tervezem egy alapfokú Waldorf-képzés megkezdését. Későbbiekben szívesen tanítanék a felső tagozaton magyar szaktanárként, de most nagyon élvezem a kicsinyek társaságát az alsó tagozaton. A Waldorf-pedagógiában többféle irány is felkeltette az érdeklődésemet, mint a Bothmer-gimnasztika, és az Extra Lesson gyakorlatok. Családommal, két gyermekemmel és férjemmel egy kis faluban élünk az iskola közelében. Állatokkal foglalkozunk: lovakkal, kecskékkel és kisebb gazdaságot tartunk fenn.
Képzettség: magyar nyelv és irodalom szakos tanár
Hobbim: kirándulás a családdal, biciklizés, lovaglás, olvasás, festés.
Kedvenc tortám: gesztenyetorta
Kedvenc virágom: tavirózsa
Kedvenc könyveim: Szerb Antal: Utas és holdvilág, Umberto Eco: A rózsa neve
Kedvenc költőim: Nemes Nagy Ágnes, Kosztolányi Dezső
Zenék, amelyeket hallgatok: Szívesen hallgatom a Csík zenekart, de a The Corrs dalai is megszólítanak.
Kedvenc idézetem: „Az életen, a szinten,/ a fénybe kell kerengni,/ légy mint a minden,/ te semmi.” (Kosztolányi Dezső)

Dorcsák Diána

2016-ban indult évfolyam osztálytanítója
diana.dorcsak@feherlofiawaldorf.hu

2005 óta tanítok Waldorf-iskolában osztálytanítóként. 2012-ben érkeztem meg a Fehérlófia Waldorf
Iskolába, és felvállaltam az akkori 5. osztályt, – akik éppen osztálytanítót kerestek -, majd elkísértem
őket a 9. osztályig. Jelenleg újra másodikos osztályom van, ami felemelő,szép feladat…
Képzettség: Magyar szakos tanító, Waldorf-osztálytanító, Waldorf kézimunka tanár
Hobbim: kézimunka , olvasás
Kedvenc virágom: frézia
Kedvenc versem: Reményik Sándor: Ezt mondja Jézus
Kedvenc idézetem: „ Egy gyerek sorsában nagyon meghatározó, hogy gyermekkorában látták, vagy
csak nézték.”

Drozdik Dolli

Angol nyelvtanár
dolli.drozdik@feherlofiawaldorf.hu

Angolt tanítok az iskola alsó-, közép- és felső tagozatán, 2017 szeptemberétől. 2000-ben szereztem angol nyelvtanári diplomámat a Pannon Egyetemen. Ezután dolgoztam nyelviskolákban, általános és középiskolában, valamint az egyetem nyelvi lektorátusán, széleskörű tapasztalatokat szerezve minden korosztály nyelvtanításában. Tanítottam gazdasági, számítástechnikai és egészségügyi szaknyelvet is. Számomra elválaszthatatlan a nyelvtanulás és az önismeret, mely alapja a minket körülvevő világ megismerésének és a belülről fakadó motivációnk megtalálásának is. Nyolc éven át dolgoztam a Pannon Egyetem egyik kutató laboratóriumában, nemzetközi csapatban, ahol a külföldi és hazai projektek menedzselés volt a feladatom. Gyermekem születése után kerültem kapcsolatba a Waldorf pedagógiával – először szülőként, majd munkatársként, jelenleg pedig tanárként is.
Képzettség: angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár (PE 2000); egészségtan tanár (SZTE 2007); erkölcstan tanár (Neteducatio 2016)
Hobbim: Több, mint 25 éve jógázom, 20 éve tartok órákat is. Szabad tánc, túrázás, tenger.

Fébertné Balázs-Kovács Szilvia

2015-ben indult évfolyam osztálytanítója
szilvia.febertne@feherlofiawaldorf.hu

Az iskola egyik alapító tanára és szülője vagyok. Az első években zenetanárként dolgoztam, majd osztálytanító lettem és már a második osztályom lépteit vigyázom.
Férjemmel és két gyermekemmel Nemesvámoson élek. Nagyobbik lányom 2017-ben érettségizett a Fehérlófia Gimnáziumban, a kisebbik szintén ide jár.
Képzettség: magyar – ének-zene szakos általános iskolai tanár (Juhász Gyula Tanárképző Főiskola, Szeged) Waldorf osztálytanító (ELTE – Bárczi G.)
Hobbi: olvasás, zene, kézműveskedés, rejtvényfejtés
Kedvenc virágaim: frézia, levendula, rózsa
Kedvenc könyv: az nincs, csak sok-sok jó!
Kedvenc írók, költők: Szabó Magda, Janikovszky Éva, Jókai Anna, Rakovszky Zsuzsa, Popper Péter, Vámos Miklós, Radnóti Miklós, Pilinszky János, Dsida Jenő, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Parti Nagy Lajos, Tóth Krisztina …
Kedvenc zenék: reneszánsz zene, Vivaldi, Beethoven, Illés, Bródy János, Koncz Zsuzsa, Loreena McKennitt, Angelo Branduardi, CsodabogArt
Kedvenc festők: olasz reneszánsz festők (legfőképp Botticelli), Csontváry, Turner, René Magritte, Kárpáti József, Fébert Zsófia

Győre Virág

2013-ban indult évfolyam osztálytanítója
virag.gyore@feherlofiawaldorf.hu

A főiskola elvégzése után kerültem a solymári Waldorf-tanárképzésre. Tanítási gyakorlatomat a Fóti Waldorf Iskolában végeztem, és ott is tanítottam 2000-2008-ig. Miután az osztályom “elballagott”, Balatonfüredre költöztünk, és két gyermekünk született. 2013-ban (amikor az előző osztályom leérettségizett), megkaptam a lehetőséget, hogy ebben az iskolában lehessek osztálytanító.
Képzettség: tanító (Kaposvári Főiskola), Waldorf-tanító (Solymár)
Hobbim: Nagyon sokáig táncoltam különböző együttesekben (néptáncos voltam), ez máig szívem csücske. Bár nem igazán hobbi, mégis nagy “szerelem” Erdély, ahová nagyon szeretek menni, és így, kicsit nagyobb gyerekekkel már lehet is.
Kedvenc tortám: Sajnos bármikor, bármilyen…
Kedvenc virágom: A legkedvesebb a gyöngyvirág, de mindegyik szépséges!
Kedvenc könyvem: Nem tudnék kedvencet választani, nagyon a hangulatomtól függ, mit olvasok. Szabó Magdától Asimovig, Fekete István és P. Howard, Karinthy és Steinbeck, és mindenekfölött Márai Sándor.
Zenék, amelyeket hallgatok: Népzene és világzene, reneszánsz muzsika, Cseh Tamás és a Méhek zenekar, valamint egy csomó minden más is…
Kedvenc idézetem: „Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” (Weöres Sándor)

Hajasné Fekete Katalin

2018-ban indult évfolyam osztálytanítója
katalin.hajasne@feherlofiawaldorf.hu

2013 óta tartozom az iskola közösségéhez. Négy évig napközis tanítóként dolgoztam. Szeptembertől az első osztályos gyerekek tanítója vagyok. Nemesvámoson élek a férjemmel és négy gyermekünkkel.
Képzettség: általános iskolai tanító (Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola, Debrecen); Waldorf-tanító (ELTE)
Hobbim: kézműveskedés, olvasás, kirándulás
Kedvenc tortám: gyümölcsös túró torta
Kedvenc virágom: levendula
Kedvenc könyveim: Szepes Mária: A Vörös Oroszlán; Michael Ende: A végtelen történet
Kedvenc verseim: Weöres Sándor: Rongyszőnyeg ciklus
Zenék, amelyeket hallgatok: Szalóki Ági; Vivaldi: Négy évszak
Kedvenc idézetem: „A lágyság erősebb, mint a keménység, a víz erősebb, mint a szikla, a szeretet erősebb, mint az erőszak.” (Hermann Hesse)

Harmath Judit

Euritmiatanár
judit.harmath@feherlofiawaldorf.hu

Húsz éve tanítok, rajongással szeretem a munkám. Jelenleg ötszáz gyermekkel, felnőttel euritmiázom. Nem múló kíváncsisággal tanulok mindent, amit életembe, tanítóként és művészként pedig mások életébe szőhetek. Mély érdekelődéssel fordulok minden ember sorsa iránt. Különösen foglalkoztat az emberi együttműködések mozgató, összehangoló erőinek tudatosítása; közösségi alkotó folyamatok formálódása és organikus formálása; az ember, mint teremtett és teremtő lény – felelős életvezetése; a személyes és közösségi életfeladatok felismerése. Hivatásomnak érzem azt, hogy az euritmiát az érdeklődők legszélesebb körében ismertté tegyem, és mint művészetet képességeim legmagasabb szintjére emeljem. Megtaláltam a hivatásom, hivatásom megtalált engem.

Horváth Borbála

Pedagógiai asszisztens
borbala.horvath@feherlofiawaldorf.hu

2016 októberétől vagyok jelen az alsós tagozat életében, mint pedagógiai asszisztens.
Képzettség: szociálpedagógus
Hobbi: olvasás, futás, néptánc, túrázás
Kedvenc könyv: sok van, most Clarissa Pinkola Estés: Farkasokkal futó asszonyok
Zene amit hallgatok: népzene, Chopin, Magashegyi Underground, The Eagles, Tankcsapda, Hang Massive és még van pár…
Kedvenc idézet: “És a pedagógusnak mindig volt ideje mindenre, ránk is, vacak kis ügyeinkre is, hogy ő mikor élt, nem is tudom. Olyan drágák voltak mind, mert hiszen ők csak tudhatják, milyen a világ vagy milyen az élet, vagy nekik mi és hogyan valósult meg a vágyaikból, hogy élnek a férjükkel-feleségükkel, hányszor csalódtak vagy akartak hiába, de azért csak mondták-mondták, hogy legyünk mindig jók meg engedelmesek, meg hogy a végén minden kialakul.” (Szabó Magda: Mózes egy, huszonkettő)

Kotroczó Máté

2016-ban indult gimnáziumi évfolyam osztálykísérője 2018-tól,
informatika- és drámatanár, rendszergazda
mate.kotroczo@feherlofiawaldorf.hu

Életfilozófiám egy része, hogy mindannyian tanulók és tanárok is vagyunk egymás számára; kortól és beosztástól függetlenül. Ezért érdemes tisztelnünk a másik emberben azt, ami közös bennünk. A szellemet, ami azért jött közénk, hogy fejlődjön. Ez a szikra mindannyiunkban ott van.
Négy évig dolgoztam web programozóként, ahol megtapasztaltam, hogy milyen fontos a környezet, amiben nap mint nap kreatív munkát végzünk. Junior tanítványaim is voltak, a feladataim közé tartozott az is, hogy a tudásomat továbbadjam. Mivel kisebb csoportokban express előadásokat tartottunk egymásnak, ahol nem csak az anyagot sajátítottuk el, hanem az előadói képesség fejlesztése is előtérben volt. 2017-ben fél évig Veszprémi Szakképzési Centrum és a KATEDRA közös szervezésében a Digitális szakadék csökkentése projekt részeként, informatikát tanítottam felnőtteknek, Veszprémben és a környező városokban.
Örömmel tölt el, hogy olyan dologgal foglalkozhatok, aminek van értelme. Szeretnék emberek közt lenni, tanítani és tanulni. Az élethosszig tartó tanulás sokáig csak egy divatos ideának tűnt, de most már látom, az élet kulcsa a folyamatos változásban és alkalmazkodásban van. Aki nem alkalmazkodik, az meghal. A halál is az élet része, de amíg lehet, inkább tanítsuk életre egymást!
Képzettség: Ipari elektrotechnikus, Informatika tanár és Színháztörténet szakos bölcsész
Hobbim: túrázás, kerékpározás, lelki önfejlesztés, korábban versekkel és slam poetry-vel foglalkoztam, szeretem a színházat, a filmeket és a zenét
Kedvenc virágom: gyöngyvirág, napraforgó
Kedvenc költőim: Kovács Ákos, Závada Péter, Kányádi Sándor, Pilinszky János
Kedvenc könyveim: Müller Péter – Szeretetkönyv; Lomb és gyökér; Brian Weiss – Lélektársak; Jean M. Auel – A Barlangi Medve népe; Richard Bach – Illúziók; Hermann Hesse – Sziddhárta
Kedvenc festőm: Salvador Dali
Zenék, amelyeket hallgatok: Vad Fruttik, Kispál és a Borz, 30Y, Ákos, Margaret Island, Budapest Bár, Nightwish
Kedvenc idézetem: “Nem a főnököm kihagyott telefonhívása vagyok. Nem a több ezer olvasatlan levelem vagyok. Nem a feladatlistám vagyok. Nem a facebook profilom lájkjai vagyok. És nem az ebédszünetem gyorskajája vagyok. Én vagyok. Én vagyok a levél, ami a vállamra hull. Én vagyok a fű a talpam alatt, a szél, ami a fák között fúj. Én vagyok a kövek közt folyó víz, az ujjaim közt pergő termőföld. Én vagyok a döntés, amit én hozok meg. Én vagyok a természet.” (WWF)
Mottóm: “Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” (Antoine de Saint-Exupéry)

Krivácsy Zoltán

dr. Krivácsy Zoltán
Pedagógiai vezető, kémia-matematika tanár
zoltan.krivacsy@feherlofiawaldorf.hu

18 évig kutatóként dolgoztam a jelenlegi Pannon Egyetemen. 2001–2002-ben elvégeztem a Waldorf-tanárképzést. Az iskolának alapító tanára és szülője vagyok. 2005 óta munkálkodom a Waldorf-világban. 2005–2008 között iskolaképviselő voltam. Ezt követően a Waldorf Házban dolgoztam, ahol országos továbbképzéseket szerveztem. 2010-től dolgozom ismét az iskolában. A 2010–2015 közötti időszak elsődleges feladata számomra a felső tagozat megalapításának és kiépítésének koordinálása volt. A 2016-ban érettségizett első gimnáziumi osztályunk osztálykísérője voltam. 10 év tapasztalatom van a felső tagozatos tanításban, mivel hosszú évekig Szombathelyen is tanítottam. Jelenleg is a felső tagozaton tanítok, elsősorban matematikát, de – szükség szerint – fizikát és kémiát is. Egyik vesszőparipám a projektalapú oktatás, ezért szívesen veszek részt témahetek kidolgozásában és megvalósításában. Az óvodai-iskolai közösséget egy olyan lehetőségnek tekintem, ahol az antropozófia szellemiségéből táplálkozva a Waldorf-pedagógia és az organikus, önigazgató szociális élet találkozik, és a közösség minden egyes tagjának megadatik a fejlődés lehetősége. Pedagógiai területen nagy vágyam, hogy a kutatói tapasztalataimat ötvözzem a Waldorf-pedagógiával és egy természettudományos műhely keretében közös kutatómunkára hívjam az érdeklődő diákokat.
Képzettség: okleveles vegyészmérnök; vegyészmérnök-tanár; matematikatanár (mester képzés); Waldorf-tanári végzettség
Hobbim: mozgás, Bothmer-gimnasztika
Kedvenc tortám: mákos-almás (a veszprémi volt országtorta)
Kedvenc virágom: napraforgó
Kedvenc könyvem: Kodolányi János: Én vagyok
Kedvenc versem: József Attila: Óda
Kedvenc festőm: Csontváry Kosztka Tivadar
Zenék, amelyeket hallgatok: Beethoven jöhet minden mennyiségben + Locomotiv GT
Kedvenc idézetem: „Ahol a szabadság a rend, mindig érzem a végtelent.” (József Attila)

Küronya Jenő

Mozgás- és szabadvallástanár
jeno.kuronya@feherlofiawaldorf.hu

Mozgás- és testneveléstanárként dolgozom a 3., 4., 5., 6. osztályban, 2017 szeptemberétől. Feleségemmel és négy gyermekemmel Balatonfüreden élünk. Hárman az iskolánkba járnak, a 9., 7., 2. osztályba. A legkisebb még ovodás. Kilenc éve vagyok waldorfos szülő és négy éve dolgozom az iskolában. Részt vettem az organizációs, dizájn és kivitelezési csoport munkájában. Négy éve ismerkedtem meg a Bothmer-gimnasztikával.
Képzettség: ács, fazekas-oktató, okleveles gyógymasszőr; jelenleg negyedéves vagyok a Bothmer-gimnasztika tanárképzésén (Bothmer Movement International).
Tíz évvel ezelőtt találkoztam először a szabad vallással, Pásztor Ágota osztálytanító munkáján keresztül. Mindig is kerestem az utam, mint vallásos ember. Ebben megtaláltam azt, ami a legközelebb áll a hitvilágomhoz. Az út megtalálásában segített nekem Székely Anikó néni, valamint Paulovits Henriett, Babi.
Hobbi: Bothmer-gimnasztika, térdinamika, Shotokan karate (JKA-6KYU), futás, filmek, famunkák
Kedvenc virágom: napraforgó, tátika
Kedvenc festőm: Gustav Klimt
Kedvenc zenéim: Björk, Linkin Park, Prince, George Michael, Michael Jackson
Kedvenc könyvem: Biblia, Böjte Csaba írásai
Ha ásvány lennék, hegyikristály lennék.
Ha állat lennék, tigris lennék.
Ha gyümölcs lennék, mangó lennék.
Ha fa lennék, bodzafa lennék.
Kedvenc idézetem:

  • Tűz, mely lángot vet a magasságba
  • Levegő, mely kiáramlik a szélességbe
  • Föld, mely szilárdan ellenáll
  • Víz, mely szétáradva terjeszkedik
    (Fritz Graf von Bothmer)

Példaképeim: Böjte Csaba ferences szerzetes, Szőlősi Gábor sensei, Wolf Erzsébet kineziológus és Bothmer tanár, Paulovits Henriett Babi antropozófus, Rummel Ferenc ács mester, Fekete Ilona fazekas, Székely Anikó, Szentkúti Márta, vallástanárok
Mottóm: “Eb ura fakó” (Erdélyi pásztoroktól)

Lipcsei Ágnes

2020-ben indult évfolyam osztálytanítója
2011-ben indult évfolyam osztálytanítója 2019-ig
agnes.lipcsei@feherlofiawaldorf.hu

1998-ban végeztem biológia-környezetvédelem szakos tanárként. A veszprémi Alapítványi Általános Iskolában kezdtem el dolgozni, ahol a tanítás mellett 8 évig gyerekek környezeti nevelésével is foglalkoztam. A kisfiammal otthon töltött nagyon szép évek után találkoztam a Waldorf pedagógiával. 2010 óta dolgozom az iskolában, 4 évig napközis tanító voltam, aztán 2014-ben az élet hozott egy új, kihívásokkal teli, de igen szép feladatot. Az akkori negyedikesek most hetedik osztályosok, 4. éve vagyok a lelkes osztálytanítójuk.
Képzettség: biológia-környezetvédelem szakos tanár (BDTF-1998), kiegészítő okleveles környezetvédelem szakos tanár (Nyugat-Magyarországi Egyetem-2001), Waldorf-tanár (ELTE-2013)
Hobbim: kézimunkázás, olvasás,kertészkedés, kinti sportok, egészséges életmód, természetjárás minden mennyiségben
Kedvenc versem: Reményik Sándor: Ne ítélj!
Kedvenc idézetem: „A belső csend fogja megmenteni és átalakítani a világot.” (Eckhart Tolle)

Mester Ildikó

Angol-kertművelés tanár
ildiko.mester@feherlofiawaldorf.hu

Gyermekkorom óta érdekelnek a kultúrák és a nyelvek, ezért is választottam ezeket későbbi hivatásomnak. Az egyetem befejezése után három évet külföldön éltem, tanítottam orosz nyelvet az Egyesült Államokban, angolt Mexikóban, mindeközben lehetőségem volt az indián kultúrával testközelből megismerkedni, amely nagy hatással volt rám. 28 éves koromban tértem haza, három évet a veszprémi egyetemen dolgoztam, eközben végeztem el a Waldorf-képzést. Az iskolában 2009 óta tanítok, kezdetben kertművelés volt a fő tárgyam, az utóbbi négy években pedig elsősorban angol nyelvet oktatok. A nyelvoktatásban leginkább a dráma lehetőségeinek a felhasználása érdekel, illetve az irodalom és kultúra kincseinek felfedezése a nyelven keresztül. Az angol nyelv mellett a kertművelés tárgy oktatása a kihívások ellenére is sok örömet jelentett
számomra.
Képzettség: magyar nyelv és irodalom szakos bölcsészdiploma, orosz-angol szakos bölcsészdiploma, spanyol szakos nyelvtanári diploma, Waldorf-tanári végzettség
Hobbim: kertészkedés, túrázás, jóga- és chi kung-gyakorlás, olvasás, filmek és utazás
Kedvenc tortám: diótorta
Kedvenc virágom: immortale – halhatatlanság virága
Kedvenc könyvem: Márquez: Szerelem kolera idején
Kedvenc versem: Radnóti: Bájoló
Kedvenc íróm: G.G. Márquez
Kedvenc költőm: Weöres Sándor
Kedvenc festőm: Chagall
Zenék, amelyeket hallgatok: Madredeus, L’ Arpeggiata, Lovász Irén
Kedvenc idézetem:
“Meglátni a világot egy homokszemben,
a Mennyországot egy vadvirágban,
a végtelent tartani a tenyeredben,
és az Örökkévalót egy órában.””To see the world in a grain of sand,
And Heaven in a wildflower,
To hold Infinity in the palm of your hand,
And Eternity in an hour.” (W. Blake)

Molnár Ákos

dr. Molnár Ákos
2018-ban indult gimnáziumi évfolyam osztálykísérője,
asztalosság-, fafaragás- és kertművelés tanár
akos.molnar@feherlofiawaldorf.hu

2010 óta tanítok az iskolában, fafaragást, asztalosságot, kertművelést, és az utóbbi időben megszaporodtak a feladataim a hetedik osztály háza táján is. Kedvenc pillanataim azok, amikor a Waldorf-pedagógia látványosan „célba talál”, ezek sok erőt adnak a mindennapi munkához.
Képzettség: okleveles biológus (ELTE, 2006.); faműves szak (Népi mesterségek és Művészetek Szakközépiskolája, 2009); Waldorf-képzés (ELTE, 2014); PhD biológia (ELTE, 2015)
Hobbim: Hobbi… ismerősen cseng a szó…
Kedvenc tortám: a szülinapi
Kedvenc virágom: Palingenia longicauda
Kedvenc könyvem: Indul a bakterház
Kedvenc költőm: Kiss Anna
Zenék, amelyeket hallgatok: Fanfara complexa, Szkojáni Charlatans
Kedvenc mottóm: „Minden hasonlat sántít, de nem minden sánta hasonlít.”

Nemesné Karácsonyi Andrea

Franciatanár
andrea.nemes@feherlofiawaldorf.hu

Francia nyelvet tanítok az iskola felső tagozatán óraadó tanárként 2017 szeptemberétől.
4 gyermekemmel és férjemmel Balatonalmádiban élünk. A francia nyelvet Szentesen 8 évesen kezdtem tanulni és azóta is a mindennapjaim része. Szeretném, ha az iskola diákjai nem csak megtanulnák ezt a nyelvet, hanem megszeretnék és megismernék a francia kultúrát.
Képzettség: francia-német szakos tanár, közgazdász
Hobbim: tenisz, úszás, jóga,olvasás
Kedvenc íróim: Anna Gavalda, Kundera, Ulickaja,
Zenék, amelyeket hallgatok: Francia zene (Zazie, Zaz, Céline Dion, Christophe Maé)

Pásztor Ágota

2018-ban indult évfolyam osztálytanítója,
kertművelés-szabadvallás tanár, jelmez- és viselettáros
agota.pasztor@feherlofiawaldorf.hu

Az iskolánk életében 8 éven át osztálytanítóként vettem részt. Az osztálytanítóság mellett szabadvallás órákat tartottam az alsó négy évfolyam osztályaiban, valamint  kosárfonást a 9. osztályban.

Prejczer Katalin

Zenetanár, zongoratanár
katalin.prejczer@feherlofiawaldorf.hu

Zenei tanulmányaimat a győri Liszt Ferenc Zeneiskola zongora tanszakán kezdtem. Zenészként diplomáztam, a főiskolai évek alatt a klasszikus zenei hatások mellett  a magyar népzene és a tánc is egyre mélyebben foglalkoztatott. A mozgás és a zene kapcsolatát komplexen összekapcsolva dolgoztam. Felnőttek, gimnazisták, és általános iskolások zenei nevelésével is foglalkoztam. Több mint 10 év Waldorf-művésztanári tapasztalat áll mögöttem. Zenetanárként, zongoratanárként is törekszem a teljes, átfogó szemléletre, melyben a művészet egy lehetséges kapu a belső ismeretre, önmegvalósításra.  Fejlődési lehetőségeket kínálok, utakat nyitok tanítványaim számára: alkalmakat, hogy a zene, a mozgás egyszerű technikáival találkozzanak önmagukkal, elhagyják korlátaikat, s felderítsék lehetőségeiket.
Képzettség: zenetanár, karvezetés-ének szak (BDTF); Waldorf-tanár (ELTE- Bárczi G.); Waldorf-hangszereszene-tanár, mediátor
Hobbim: képzőművészet, grafika, festés

Rédling Erika

2019-ben indult évfolyam osztálytanítója,
gyógypedagógus, testneveléstanár
erika.redling@feherlofiawaldorf.hu

Alapító szülőként és tanárként tevékenykedem az iskolánkban a kezdetektől (kisebbik lányom a 13. év végén, 2016-ban érettségizett a Fehérlófiában :D). Bothmer-gimnasztika-tanárként a testnevelést tanítom kicsiknek és nagyoknak. Gyógypedagógusként igyekszem segíteni az osztálytanítók és diákok mindennapjait.
Képzettség: Bothmer-gimnasztika-tanár, tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos gyógypedagógus tanár, Extra Lesson-tanár, kineziológus, Pressel-masszőr
Hobbim: minden, ami mozgás
Kedvenc tortám: minden, amit Ami süt + Panna olvasztott cukros tetejű tortája
Kedvenc virágom: muskátli, kerti gerbera
Kedvenc könyvem: életrajzi kötetek
Kedvenc festőm: Michelangelo
Zenék, amelyeket hallgatok: minden, ami kikapcsol (hangulatfüggő)
Kedvenc idézetem: „Hasd át magad fantáziaképességgel, legyen bátorságod az igazsághoz, élesítsd érzékeidet a lelki felelősségvállaláshoz!” (R. Steiner)

Ruprecht Katalin

2019-ben indult gimnáziumi évfolyam osztálykísérője,
biológia-, kémia- és testneveléstanár
katalin.ruprecht@feherlofiawaldorf.hu

Az ELTE TTK biológia-kémia szakát elvégezve az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban kezdtem tanítani, ahol remek lehetőséget kaptam a kémia oktatás megreformálására. Eközben találkoztam a Waldorf pedagógiával, ami annyira megragadott, hogy a hazai tanárképzés elvégzése után ösztöndíjasként Angliában töltöttem egy évet a Természettudományok tanítása Waldorf iskolákban kurzuson. Utána a fóti és a pesthidegkúti Waldorf iskolákban tanítottam, elvégeztem a Bothmer képzést és az euritmia alapozó évet. Nemesvámosra 2010-ben érkeztem.

Salgó Judit

2012-ben indult évfolyam osztálytanítója 2019-től,
festés- és kézimunkatanár
judit.salgo@feherlofiawaldorf.hu

2000-ben kezdtem tanítani egy tapolcai általános iskolában napközis nevelőként és rajztanárként. 2005-től négy éven át tanítottam a Fehérlófia Waldorf Iskolában, szintén napközisként és képzőművésztanárként. 2009-től két éven át (kis pihenőként ;-), egy wellness- és fittnessrészleg vezetője voltam, valamint sportoktató. Az elmúlt 5 évben otthonunkban nevelhettem két csodálatos gyermekünket. Ez évtől újra aktív tagja lehetek iskolánknak mint kézimunka- és festéstanár, ezt köszönöm. Pedagógusként a gyerekekkel való egyéniséget kibontó, kreatív, elmélyült, közös pedagógiai és művészi munkában
hiszek.
Képzettség: keramikus; tanító és vizuális műveltségi terület (Zsámbéki Tanítóképző Főiskola); rajztanár (Kaposvári Egyetem); Waldorf-tanító (Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai  Főiskola)
Hobbim: közös játék a gyermekeimmel
Kedvenc tortám: joghurtos ribizli
Kedvenc virágom: tulipán
Kedvenc könyvem: J. Steinbeck: Édentől keletre
Kedvenc szobrászom: Michelangelo
Zenék, amelyeket hallgatok: jelenleg “babazenék”, és jó kis fittness “alávalók”

Tóthné Hámori Edit

Fejlesztő pedagógus
edit.hamori@feherlofiawaldorf.hu

Gyermek- és ifjúságvédelmi kérdésekben iskolánk  GYIVi felelősével – Tóthné Hámori Edittel előzetes telefonos egyeztetés alapján (+36 30 86 85 614) péntek délelőttönként van lehetőség fogadóóra keretében konzultálni

2013 szeptembere óta vagyok fejlesztő pedagógus teljes állásban az iskolában – korábban 3 évig óraadó tanárként dolgoztam. Három gyermekem jár az iskolába jelenleg. Fejlesztő tanárként a tanulási nehézséggel küzdő (diszkalkuliás, diszlexiás, diszgráfiás) és autizmussal élő diákok
fejlesztése, iskolai életének segítése a feladatom. Elsősorban a közép- és felső tagozatos diákokkal foglalkozom.
Képzettség: 1992. oligofrénpedagógia-szurdopedagógia szakos gyógypedagógiai tanár (BGGYF), 1995. felsőfokú drámajáték-vezető (Magyar Drámapedagógiai Társaság), 1997. speciális pedagógia szakos tanár és szakpedagógus (ELTE), 2011. szenzoros integrációs terapeuta (Lelki Egészségvédő Alapítvány), 2015. abszolutórium az ELTE BGGYK autizmus szakirányon. Jelenlegi tanulmányok: ELTE Bárczi Gyógypedagógiai Kar, Extra lesson tanárképzés.
Hobbim: aktív pihenés (túrázás, utazás, mozgás, barátokkal találkozás),  a kertem és az otthonom ápolása. szeretek fotózni és szeretnék újra festegetni…
Kedvenc tortám: túrós mindenféle
Kedvenc virágom: tavaszi virágok és a leander
Kedvenc könyvem: jelenleg – Gabriel Garcia Marquez: Szerelem kolera idején
Kedvenc íróm: Kosztolányi, Karinthy, Örkény
Kedvenc festőm: Picasso, Modigliani, Klimt
Zenék, amelyeket hallgatok: Vivaldi, Chopin, Bach, Beethoven – és minden egyéb, ami jön
Kedvenc idézetem: jelenleg – „Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.” (Eszterházy)