Varga Richárd

2019/2020-as tanév végén köszönt el tőlünk.
2015-ben indult gimnáziumi évfolyam osztálykísérője,
dráma-, magyar- és történelemtanár
richard.varga@feherlofiawaldorf.hu

2013 szeptembere óta tanítok magyart és drámát a gimnáziumban. Jelenleg osztálykísérő is vagyok, így nekik a történelmet is én tanítom. Célom, hogy a világra nyitott, kreatív fiatalok kerüljenek ki az iskolánkból. Olyan fiatalok, akik megtalálják azt a hivatást az életükben, amit igazán szeretnek, ami nem csupán munka lesz számukra, hanem a saját kiteljesedésük egyik kulcsa. Fontosnak tartom továbbá, hogy az egyéni céljaik elérése felé vezető úton mindig tartsák szem előtt, a közösség, a másik ember érdekeit is. Ahogy Esterházy Péter írta: „A küzdelemben, közted és a világ között, a világot támogasd.”
Képzettség: okleveles magyartanár és történelemtanár
Hobbim: zenélés, írás, slam poetry, kosárlabda, gasztronómia
Kedvenc tortám: Sacher-torta
Kedvenc virágom: japán cseresznyefavirág és a mezei virágok
Kedvenc könyvem: Tóth Krisztina: Pixel (és még ezer más)
Kedvenc versem: Petri György: Mosoly (és még ezer más)
Kedvenc íróim és költőim: Tolsztoj és Dosztojevszkij és Gogol és Csehov és Kafka és Hrabal és Boccaccio és Poe és Keats és Rimbeaud és Örkény István és Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső és Radnóti Miklós és József Attila és Szabó Lőrinc és Pilinszky János és Weöres Sándor és Petri György és Parti Nagy Lajos és Esterházy Péter és Háy János és Tóth Krisztina és Bodor Ádám.
Kedvenc festőim: Van Gogh és Csontváry és Millais és Da Vinci és Tiziano és Rembrandt és Chagall és Modigliani és Renoire és Mednyánszky és Pollock. (És még
sokan mások.)
Zenék, amelyeket hallgatok: alternatív rock, grunge, drum’n’bass, trip hop, jazz, komolyzene (Mahler, Muszorgszkij, Debussy és Satie a kedvencek.)
Kedvenc idézetem: „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” (Weöres Sándor)

Vélemény, hozzászólás?